2 tikvice
1 jaje
1 šaka parmezana
1 žlica krušnih mrvica (koristite li bezglutenske mrvice, dobili ste izvrstan bezglutenski obrok)
Češnjak, papar
ABC svježi krem sir
Losos
Kuhani pršut
Povrće
Tikvice naribati i posoliti pa ostaviti da puste vodu. Vrlo je važno dobro istisnuti višak tekućine iz tikvica. Pripazite na sol zbog dodavanja parmezana. Kad ste iscijedili sok iz tikvica dodajte im jedno jaje, parmezan i mrvice pa sve dobro promiješajte, začinite po želji sol, papar, češnjak, chilli. Veliki pleh obložite papirom za pečene i dodatno namažite uljem zamišljene kružnice na koje ćete razmazati smjesu. Od ove smjese sam dobila dvije tortilje promjera 20 cm.
Peći na 180 stupnjeva 20-tak minuta dok se rubovi ne zažute. Pustiti da se ohlade pa ih pažljivo odvojiti od papira. Ide to malo teže al uz pomoć dugačkog oštrog noža sigurna sam da ćete uspjeti.
Puniti po želji pa zarolati kao palačinku.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.