Zapečena tjestenina sa sirom i špinatom

za 4 osobe
40 min
srednje zahtjevno

Sastojci

  • 500 g tjestenina školjke (velike)
  • 200 g mladog špinata
  • 400 g Kravica Kraljica svježeg sira s vrhnjem
  • 5 g parmezana, nariban
  • 300 g mozzarelle nariban
  • 3 češnja češnjaka,
  • 200 g ABC classic sirnog namaza
  • 600 ml umaka od rajčica
  • Sol, papar

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. Tjesteninu kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi tri minute manje nego piše na pakiranju (u pečenju će se tjestenina dodatno skuhati). Nakon kuhanja ocijedite te ostavite po strani da se malo ohladi.
  3. U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje te dodajte mladi špinat na tavu da uvene. Ako su listovi špinata veliki slobodno ih usitnite. Špinat stavite sa strane.
  4. U posudu stavite svježi sir s vrhnjem, polovicu parmezana, polovicu naribane mozzarelle, sirni namaz, jaje, špinat i prethodno usitnjen češnjak. Začinite.
  5. U posudu za pećnicu stavite umak od rajčica. Svaku školjku napunite pripremljenim nadjevom te posložite na umak.
  6. Na kraju sve pospite preostalim naribanim mladim sirom i parmezanom.
  7. Pecite 25 minuta, odnosno dok se sir na površini ne otopi.
  8. Poslužite odmah.
Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi