Vege burgeri

za 4 osobe
20 min
srednje zahtjevno

Sastojci

4 peciva za burger
1 manji ljubičasti luk
400 g slanutka iz konzerve
65 g brašna od slanutka ili zobenih posija
1 žličica soli
0,5 žličice papra
2 žličice usitnjenog češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica suhog peršina ili svježeg
Salata
1 veća rajčica

UMAK

200 g ABC sirnog namaza Classic
200 ml jogurta
2 češnja češnjaka
Šaka vlasca

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Priprema

Luk usitnite te stavite po strani. Češnjak usitnite te stavite po strani. Rajčicu operite, posušite te izrežite na fete.

U posudu od sjeckalice stavite procijeđeni slanutak. Dodajte mu usitnjen luk, češnjak, brašno, sol, papar, peršin te maslinovo ulje.

Pulsirajte dok ne postignete povezanu smjesu.

Sada odvojite po 100 g smjese te oblikujte u burgere.

Pržite u tavi na malo masnoće oko 5 minuta sa svake strane na srednje jakoj vatri.

Za umak pomiješajte sirni namaz, jogurt, usitnjeni češnjak i vlasac.

Pecivo prepolovite, stavite po list salate pa na to pečeni burger od slanutka.

Posložite po fetu rajčice te umak od sirnog namaza.

Preklopite s gornjim dijelom peciva i uživajte u svakom zalogaju.

Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi