Ako si ljubitelj karameliziranog luka, onda će te ovaj tost oduševiti. Idealan je za kasnu večeru ili kad se zaželite malo drugačijeg sendviča.
3 kriške raženog kruha ili po želji
2 žlice maslaca
200 g ABC sirni namaz vlasac
2 glavice ljubičastog luka
Malo maslinovog ulja
Prstohvat soli
1 žlica svijetlo smeđeg šećera
1 žlica aceta balsamica
Luk izrežite na fete. Na malo maslinovog ulja u dubljoj tavi pirjajte luk na laganoj vatri uz miješanje. Ako primijetite da luk gori dodajte samo malo vode (žličicu). Dodajte prstohvat soli.
Nakon 30 minuta dodajte šećer i aceto balsamico te pirjajte još 5 minuta.
Karamelizirani luk izvadite u posudu.
Kruh premažite maslace s obje strane pa ga prepržite na tavi.
Jednu stranu premažite sirnim namazom s vlascem te posložite karamelizirani luk.
Po želji popaprite.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.