250 g maslaca
400 g šećera
4 jaja
4 zrele banane
vanilija
cimet
500 g brašna
2 žličice praška za pecivo
mrva soli
200 ml mlaćenice (200 ml mlijeka + par kapi limunovog soka)
Krema
300 g maslaca
250 g ABC svježeg krem sira
350 g šećera u prahu
Omekšali maslac miksati s šećerom pa dodati jedno po jedno jaje. Banane zgnječiti vilicom.
U smjesu s jajima dodati banane, vaniliju i cimet. Brašno zajedno s praškom za pecivo prosijati pa postepeno dodavati u smjesu s jajima. Naizmjence brašno i mlaćenicu (200ml mlijeka + par kapi limunovog soka).
Pripremljenu smjesu uliti u kalup, iako je bolje ako imate dva kalupa peći u dva dijela. Torta se dosta dugo peče, pa treba pripaziti da ne potamni.
Dok se torta hladi pripremiti kremu, potrebno je ABC sir i maslac miksati dok se ne povežu pa dodati šećer u prahu, možete dodati koricu limuna ili naranče ili vaniliju.
Prvi biskvit staviti na pladanj za posluživanje, i premazati s 2/3 kreme, preklopiti drugim komadom biskvita.
Preostalom kremom premazati cijelu tortu!
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.