225 g maslaca sobne temperature
180 g šećera
4 jaja L veličine
180 g glatkog brašna
12 g praška za pecivo (jedna vrećica)
2 g soli (1/4 žličice)
100 g mljevenih oraha
50 ml mlijeka
1 žličica cimeta, po želji
600 g ABC sirnog namaza
150 g šećera u prahu
250 g maslaca sobne temperature
2 žličice ekstrakta vanilije
Krupno sjeckani orasi za dekoraciju
Polovice oraha za dekoraciju
Upalite pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite dva kalupa promjera 20 cm. Svakom kalupu na dno postavite papir za pečenje a rubove namastite.
U posudu od električnog miksera ili običnu posudu stavite maslac sobne temperature i šećer pa ih mikserom izradite.
Sada dodajte jaje po jaje miksajući između svakog dodavanja.
U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, mljevene orahe i cimet.
Dodajte suhe sastojke smjesi maslaca i šećera. Kratko povežite mikserom. Na kraju dodajte mlijeko te sve povežite.
Smjesu ravnomjerno rasporedite u oba kalupa.
Biskvite pecite 25 – 30 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
Biskvite ostavite u kalupima 10-ak minuta te ih potom izvadite na rešetku za hlađenje i ostavite da se ohlade.
Maslac sobne temperature i šećer u prahu izradite mikserom dok ne postanu kremasti i povezani. Sada dodajte ABC sirni namaz te izradite kremu. Na kraju umiješajte ekstrakt vanilije. Krema je odmah spremna za korištenje.
Na stalak za torte postavite prvi biskvit. Ako vam je neravna površina prethodno je poravnajte nazubljenim nožem.
Na prvi biskvit postavite kremu, oko 5 žlica kreme je dovoljno.
Sada postavite drugi biskvit (prethodno poravnat) te cijelu tortu obložite kremom.
Tortu ukrasite krupno sjeckanim orasima te polovicama oraha.
Ohladite najmanje 2 sata prije posluživanja.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.