Torta od mrkve s ušima i cvijećem

za 12 osoba
75 min
srednje zahtjevno

Sastojci

BISKVIT

280 g glatkog brašna
2,5 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
2 žličice mljevenog cimeta
Prstohvat soli
350 g naribane mrkve (3 – 4 mrkve)
Korica i sok jedne naranče
3 jaja L veličine
280 g smeđeg šećera (svijetli)
160 ml ulja
100 ml mlijeka

KREMA

600 g ABC sirnog namaza, sobne temperature
300 g maslaca sobne temperature
2 žličice ekstrakta vanilije
270 g šećera u prahu
2 žlice svježe cijeđenog soka od naranče

DODATNO

Dvije savitljive grane za uši (maslina i sl.)
Ukrasna žica
Neprskano cvijeće (ruže)

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Priprema

BISKVIT

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite tri kalupa za tortu promjera 20 cm. Dno im obložite papirom za pečenje a rubove namastite.

Mrkvu naribajte (sitnija zupca na ribežu). Pripremite dvije posude.

U prvoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol. Sada dodajte mrkvu te kratko sjedinite špatulom ili kuhinjskom žlicom.

U drugoj posudi pjenjačom ili mikserom povežite jaja, šećer, sok i koricu naranče, ulje i mlijeko.

Smjesi s jajima dodajte suhe sastojke (brašno s preostalim sastojcima) te kratko sve izradite pomoću miksera ili špatulom.

Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalupe. Pecite oko 30 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.

Biskvite ostavite u kalupima 10- ak minuta pa ih potom izvadite na rešetku da se ohlade.

KREMA

U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi stavite maslac i sirni namaz te izradite pomoću miksera. Oba sastojka vam trebaju biti sobne temperature. Sada dodajte ekstrakt vanilije i sok naranče. Umiješajte šećer u prahu. Sada dodajte ekstrakt vanilije i sok naranče.

SLAGANJE

Na stalak za tortu postavite prvi biskvit te nanesite kremu.

Na kremu postavite drugi biskvit te ponovo postavite jednaku količinu kreme.

Postavite zadnji biskvit pa cijelu tortu obložite preostalom kremom.

Grane očistite od listića te ih izrežite na jednaku dužinu. Vrhove povežite pomoću žice te postavite na tortu tako da su spojevi utisnuti u tortu. Kad ste postavili uši ostatak torte ukrasite po želji sa svježim cvijećem.

Tortu ohladite na tri sata ili preko noći.

Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi