4 jaja L veličine
180 g svijetlo smeđeg šećera
100 g šećera
220 ml ulja
300 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1/4 žličice soli
1 žličica ekstrakta vanilije
1,5 žličica mljevenog cimeta
1/2 žličice mljevenog đumbira
280 g naribane mrkve
140 g krupno nasjeckanih oraha (120 g za tortu + 20 g za dekoraciju)
120 ml soka od jabuke
600 g ABC sirnog namaza
300 g maslaca
150 g šećera u prahu
korica jedne naribane naranče, po želji
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pripremite tri kalupa za tortu promjera 20 cm. Svakom kalupu dno obložite papirom za pečenje, a rubove namastite.
U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, cimet i đumbir.
Orahe nasjeckajte na krupnije komade. Mrkvu naribajte, dodajte orasima te stavite po strani.
U zasebnoj posudi pomiješajte jaja, smeđi i bijeli šećer, ulje te ekstrakt vanilije. Dodajte brašno, špatulom pomiješajte te na kraju umiješajte mrkvu i orahe.
Biskvit ravnomjerno rasporedite u kalupe te pecite 25-28 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
Biskvite ostavite 10-ak minuta u kalupu pa ih izvadite na rešetku za hlađenje dok se potpuno ne ohlade.
Po potrebi ohlađenim biskvitima poravnajte površinu nazubljenim nožem.
Maslac i šećer u prahu izradite mikserom dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Sada umiješajte sirni namaz sobne temperature te koricu naranče.
Kremu možete odmah koristiti.
Na stalak za torte posložite prvi biskvit, na biskvit stavite sloj kreme, preklopite drugim biskvitom, ponovo stavite sloj kreme, preklopite s trećim biskvitom pa cijelu tortu obložite preostalom kremom.
Dio kreme odvojite za ukrašavanje pa ukrasite tortu po želji.
Pospite s malo sjeckanih oraha.
Ohladite u hladnjaku na tri sata ili preko noći.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.