3 jaja
60 g sitnog šećera
70 g brašna
50 g neoguljenih, mljevenih badema
vanilija, cimet, korica limuna
40 g maslaca
200 g ABC sira
300 g mascarpone-a
3 žumanjka
100 g sitnog šećera
malo ruma
500 ml slatkog vrhnja
1 vrećica mljevene želatine
+300 g jagoda (nasjeckati na listiće)
Žumanjke miješati s šećerom i maslacem, dodati cimet, koricu limuna, vaniliju i brašno, na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
Na masnom papiru nacrtati 4 kružnice veličine kalupa torte. Smjesu raspodjeliti na papire i špatulom razmazati.
Kore su vrlo tanke pa treba paziti kod pečenja da rubovi ne potamne. U ventilirajućoj pećnici možete peći po dvije kore istovremeno. Na 200 stupnjeva 5-10 min, dok se rub zatamni.
Pečene kore odvojiti od papira, i pustiti da se ohlade. Dvije nakapati rumom. Želatinu pripremiti po uputama na vrećici.
U zdjeli izmješajte žumanjke i šećer, dodajte ABC sir, mascarpone i rum. Slatko vrhnje umutiti ( ne smije biti previše čvrsto) i dodati u smjesu sa sirevima a na kraju dodati želatinu.
Kalup za tortu ili obruč obložiti masnim papirom, na dno staviti jedan list biskvita i premazati kremom, na kremu utisnuti jagode, pa staviti drugi list, malo pritisnite da se ispune sve eventualne praznine.
List premazati kremom i utisnuti jagode. Tako slagati dok ne potošite sve sastojke. Zadnji list samo tanko premažite kremom i poravnajte. Stavite u hladnjak na hlađenje preko noći.
Ujutro lagano odvojite od obruča i “ogulite” masni papir. Ukrasite po želji!!
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.