Jesen je nezamisliva bez bundeve. Osim u slanim, ona se divno kombinira i u slatkim jelima. Biskviti su jako mekani i prepuni arome.
240 g glatko brašno
2 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
2 žličice mljevenog cimeta
1, 5 žličica mljevenog đumbira
280 g šećera
425 g pirea od bundeve
180 ml ulja
60 ml kiselog vrhnja
3 jaja L veličine
500 g ABC sirnog namaza
250 g maslaca sobne temperature
180 g šećera u prahu
Malo korice limuna, po želji
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite tri kalupa za tortu promjera 20 cm. Svaki kalup namastite i pobrašnite.
U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i mljeveni đumbir. Stavite po strani.
U drugu posudu pomiješajte šećer, pire od bundeve, ulje, kiselo vrhnje te jaja.
Smjesi mokrih sastojaka dodajte brašno. Pjenjačom sve povežite.
Podijelite u tri kalupa te pecite 25- 30 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena i sredinu ne izađe suha.
Gotove biskvite nakon 10-ak minuta izvadite na rešetku za hlađenje.
Maslac sobne temperature i šećer u prahu izradite mikserom dok ne postignete kremastu strukturu. Dodajte sirni namaz te izradite kremu. Na kraju umiješajte koricu limuna. Kremu možete odmah koristiti.
Na stalak za torte postavite prvi biskvit. Ako vam je površina biskvita neravna poravnajte je.
Na biskvit postavite kremu od sirnog namaza.
Sada postavite drugi biskvit kojem ste po potrebi prethodno poravnali površinu.
I na drugi biskvit postavite kremu.
Postavite i treći biskvit te cijelu tortu obložite preostalom kremom.
Po želji ukrasite mljevenim bademima.
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva, pripremite lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
Bundevu prepolovite uzdužno, žlicom izdubite sjemenke te je polegnite na prerezanu stranu. Pecite oko sat vremena, bundeva treba biti mekana kada je probodete vilicom.
Pečenu bundevu malo ohladite, unutrašnjost izdubite žlicom te pomoćnu štapnog miksera napravite pire. Koru bacite.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.