180 g kristalnog šećera
90 g smeđeg šećera
prašak za pecivo
200 g naribane mrkve
50 g maslaca
3 žumanjka i 2 cijela jaja
10 g vanilin šećera
50 g crumbla petit beurre
50 g oraha
50 g grožđica
750 g ABC krem sira
100 g šećera u prahu
1 žlica arome vanilije
15 g vanilin šećera
150 g maslaca
100 g suhih marelica
30 ml cointreau likera
25 g badema
U posudu stavite prosijani brašno , vanilin šećer , prašak za pecivo, isjeckane orahe ,grožđice koje smo ranije namočili u rumu i ribanu mrkvu.
Žumanjke i bjelanjke pjenasto izmutimo sa kristal i smeđim šećerom te polako dodajemo smjesu od brašna i lagani izmiješamo dodajući malo po malo rastopljeni maslac.
U kalup promjera 26 cm na dno stavimo papir za pečenje koji posipamo sa mrvicama od petit beurre keksa ( crumble) .
Izrađeni biskvit izlijemo u kalup te ga pečemo na temperaturi 180 stupnjeva 30 minuta.
Ohlađeni biskvit izrežemo na tri jednaka djela.
Maslac dobro izradimo sa šećerom, aromom vanilije, vanilin šećerom. Zatim ga spojimo s ABC sirom u kremu.
Marelice sitno nasjeckamo i dodamo liker.
Kremu razdijelimo na tri djela. Na svaki sloj kreme koji razmažemo posipamo 1/3 natopljenih marelica.
Sa zadnjom trećinom omažemo tortu, posipamo marelicama, malo mrvica od keksa i sjeckanim bademima koje smo lagano popržili na tavici.
Tortu označimo na 12 kriški.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.