Torta od ABC sira i mrkve

za 12 osoba
60 minuta
vrlo složeno

Sastojci

Biskvit

180 g kristalnog šećera
90 g smeđeg šećera
prašak za pecivo
200 g naribane mrkve
50 g maslaca
3 žumanjka i 2 cijela jaja
10 g vanilin šećera
50 g crumbla petit beurre
50 g oraha
50 g grožđica

Krema

750 g ABC krem sira
100 g šećera u prahu
1 žlica arome vanilije
15 g vanilin šećera
150 g maslaca

Posip za kremu

100 g suhih marelica
30 ml cointreau likera
25 g badema

Priprema

U posudu stavite prosijani brašno , vanilin šećer , prašak za pecivo, isjeckane orahe ,grožđice koje smo ranije namočili u rumu i ribanu mrkvu.

Žumanjke i bjelanjke pjenasto izmutimo sa kristal i smeđim šećerom te polako dodajemo smjesu od brašna i lagani izmiješamo dodajući malo po malo rastopljeni  maslac.

U kalup promjera 26 cm na dno stavimo papir za pečenje koji posipamo sa mrvicama od petit beurre keksa ( crumble) .

Izrađeni biskvit izlijemo u kalup te ga pečemo na temperaturi 180 stupnjeva 30 minuta.

Ohlađeni biskvit izrežemo na tri jednaka djela.

Maslac dobro izradimo sa šećerom, aromom vanilije, vanilin šećerom. Zatim ga spojimo s ABC sirom u kremu.

Marelice sitno nasjeckamo i dodamo liker.

Kremu razdijelimo na tri djela. Na svaki sloj kreme koji razmažemo posipamo  1/3 natopljenih marelica.

Sa zadnjom trećinom omažemo tortu, posipamo marelicama, malo mrvica od keksa i sjeckanim bademima koje smo lagano popržili na tavici.

Tortu označimo na 12 kriški.

Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi