Torta Božićno selo

za 12 osoba
80 minuta + 30 minuta hlađenje tijesta
srednje zahtjevno

Sastojci

BISKVIT

  • 300 g glatkog brašna
  • 12 g praška za pecivo (jedna vrećica)
  • prstohvat soli
  • 1,5 žličica začina za medenjake
  • 180 g maslaca sobne temperature
  • 3 jaja L veličine
  • 180 g svijetlo smeđeg šećera
  • 50 ml ulja
  • 3 žlice meda
  • 170 ml mlijeka

KREMA

  • 500 g ABC sirnog namaza
  • 200 g kondenziranog mlijeka
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 150 g bijele čokolade, otopljena

ZA MEDENJAK KUĆICE

  • 150 g maslaca sobne temperature
  • 150 g svijetlo smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 115 g meda
  • 2 žličice začina za medenjake
  • 400 g glatkog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone

ROYAL ICING

  • 1 bjelanjak
  • 170 g šećera u prahu
  • Par kapi limunovog soka

DODATNO

  • Kokosovo brašno za posipanje

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Priprema

BISKVIT

  1. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva i pripremite dva okrugla kalupa promjera 18 – 20 cm. Dno obložite papirom za pečenje, a rubove namastite.
  2. Maslac i šećer izradite mikserom. Dodajte im jaje po jaje miksajući između svakog dodavanja.
  3. Dodajte med, brašno, prašak za pecivo te začine za medenjake. Kratko izradite.
  4. Dodajte mlijeko pa sjedinite mikserom na najlaganijoj brzini. Smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljene kalupe.
  5. Pecite 30-ak minuta, odnosno dok vam čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
  6. Ostavite u kalupu 10-ak minuta, pa ohladite na rešetki do kraja.

KREMA

  1. U posudu stavite sirni namaz sobne temperature i kondenzirano mlijeko te kratko izradite. Sada dodajte vrhnje za šlag (hladno) te miksajte dok se krema ne stisne. Na kraju umiješajte rastopljenu bijelu čokoladu.
  2. Kremu prebacite u slastičarsku vrećicu i spremite u hladnjak do korištenja.

 

ZA MEDENJAKE

  1. Mikserom izradite maslac i šećer, dodajte jaje i med te sjedinite smjesu.
  2. Sada umiješajte brašno, začine za< medenjake i sodu bikarbonu.
  3. Zamijesite tijesto pa ga omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na 30 minuta.
  4. Ohlađeno tijesto razvaljajte na papiru za pečenje. Od papira napravite oblik kućica pa ih postavite na tijesto. Nožem izrežite oblike, prebacite na kalup obložen papirom za pečenje pa pecite oko 7 minuta na 180 stupnjeva. Od ostatka tijesta napravite malene boriće ili po želji.
  5. Ohlađene ukrasite royal icing glazurom.
  6. Za glazuru mikserom izradite bjelanjak dok se ne zapjeni. Dodajte šećer u prahu i sok limuna pa mikserom sve povežite u kompaktnu smjesu.
  7. Glazuru prebacite u vrećicu s malim otvorom pa ukrasite kućice.

SLAGANJE TORTE

  1. Na pladanj postavite prvi biskvit, na njega stavite kremu te poklopite s drugim biskvitom.
  2. Premažite tortu s preostalom kremom te posložite kućice. Vrh pospite s kokosovim brašnom kako bi dobili efekt snijega.
  3. Na vrh postavite borove.
  4. Ohladite prije posluživanja.
Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi