Ovo svima poznato jelo je idealan izbor za brze i jednostavne obroke gotove za tren. Za tjesteninu s tunom vam treba svega nekoliko sastojaka, a mi smo je obogatili s kukuruzom. Da bi vam umak bio kremast umiješajte ABC tunu pred sam kraj kuhanja.
500 g peneta ili tjestenine po izboru
1 srednja glavica luka
3 češnja češnjaka
240 g tune iz konzerve
Sol, papar
300 ml vrhnja za kuhanje
100 g ABC Tuna sirnog namaza
100 g kukuruza iz konzerve
Peršin, po želji
U kipuću i posoljenu vodu stavite kuhati tjesteninu po uputstvima s kutije/vrećice.
Za to vrijeme usitnite luk pa ga na malo maslinovog ulja u dubokoj tavi dinstajte dok ne omekša.
Dodajte usitnjeni češnjak te ocijeđenu tunjevinu iz konzerve. Miješajte nekoliko minuta pa podlijte vrhnjem za kuhanjem. Posolite, popaprite te nastavite kuhati još nekoliko minuta na srednje jakoj vatri.
Umiješajte Tuna sirni namaz te miješajte dok se ne rastopi pa potom dodajte ocijeđeni kukuruz.
Na kraju umiješajte tek kuhanu tjesteninu.
Pospite svježe sjeckanim peršinom, po želji.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.