300 g tijesta od crvene leće
250 g filea pilećeg zabatka (bez kože, narezan na deblje štapiće)
200 g crvena paprika (narezana na kockice)
250 g ABC svježi krem sir Čili
50 ml ulje lješnjaka (hladno prešanog)
50 g maslaca
Majčina dušica
Kurkuma po želji
Ljuta papričica (žuta, sitno nasjeckana)
Vlasac (krupnije nasjeckan)
125 ml iscijeđenog soka limuna
Sol, papar
U lagano zasoljenoj kipućoj vodi skuhamo tjesteninu (al dente).
Ocijedimo , ohladimo i malo po uljimo sa hladno prešanim uljem lješnjaka.
Meso pilećeg zabatka posolimo, popaprimo u lagano prepržimo na maslacu do zlatno žute boje.
Meso izvadimo na tanjur i pustimo da se ohladi. U zdjeli dobro izradimo ABC sir, limunov sok, kurkumu, majčinu dušicu i malo lješnjakovog ulja i dobro izradimo.
Ohlađenoj tjestenini dodamo kremu od ABC sira, ohlađenu piletinu i lagani izmiješamo da se sve sjedini. Ostavimo da se dobro ohladi. Kod posluživanja salatu posipamo sa sjeckanim vlascem, kurkumom po želji i par kapi limunova soka.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.