150 g piškota (oko 24 komada)
120 ml kave ( ili 120 ml vode i instant kava)
1 žlica Grand Marnier likera ili po želji
3 žumanjka
100 g šećera
500 g ABC sirnog namaza, sobne temperature
200 g vrhnja za šlag
1 žlica soka naranče, po želji
Kakao u prahu
Skuhate kavu. Kavi nadodajte žlicu Grand Marnier likera ili likera po želji (možete i ruma).
Žumanjke i šećer tucite na pari nekoliko minuta, odnosno dok ne posvijetle. Ako imate termometar tada vam smjesa treba doseći 60 stupnjeva.
Žumanjcima i šećeru dodajte sirni namaz sobne temperature i sok naranče. Izradite mikserom.
Vrhnje za šlag stucite dok ne postane čvrsto, pazite da ga ne pretučete. Tučeno vrhnje umiješajte u kremu.
U posudu okvirnih dimenzija 30 x 25 cm posložite red piškota prethodno umočenih u kavu i liker. Preko piškota stavite polovicu kreme. Kremu pažljivo rasporedite po piškotama.
Posložite još jedan red piškota koje ste također umočili u kavu i liker. Stavite malo kreme i zagladite je špatulom. U slastičarsku vrećicu s nastavkom po želji (ja sam koristila zvjezdasti) stavite preostalu kremu te ukrasite površinu tiramisua.
Tiramisu prije posluživanja dobro ohladite u hladnjaku (najbolje preko noći).
Prije posluživanja ga pospite kakaom u prahu.
Kakao u prahu možete zamijeniti ribanom tamnom čokoladom.
Možete koristiti beskofeinsku kavu ili kombinaciju kave i mlijeka za umakanje piškota.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.