175 g brašna
125 g maslaca
25 g šećera
malo vode
1 veliko jaje
100g ABC svježeg krem sira
mahuna vanilije
4 žlice šećera
2 naranče iz bio uzgoja
1 šalica vode
1 šalica šećera
Prvo treba ušećeriti naranče. U široku posudu s neljepljivim dnom staviti vodu i šećer i kuhati dok se šećer ne otopi, dodati fete naranče (cca 5-7mm debljine) smanjiti vatru i kuhati dok korica ne postane prozirna, cca sat vremena. Na rešetku za hlađenje staviti fete da se ocijede.
Sirup možete zatvoriti u teglicu i koristiti kao aromatizirani preljev za sladoled, palačinke …
Brašno i maslac izraditi u kuhinjskom robotu, dodati šećer, kad nastanu mrvice dodati vodu i umijesiti tijesto. Zamotati u prijanjajuću foliju i staviti na hlađenje.
Ohlađeno tijesto razvaljati pa njime presvući kalupe, naravno ovaj kolač možete peći u većem kalupu kao jedan tart. U zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva potrebno je ispeći “golo” tijesto 10tak minuta, prekrijte ga papirom za pečenje i suhim fažolom ili rižom. Dok se korica peče, krem sir smiksati sa jajem i šećerom uz dodatak vanilije, možete koristiti bourbon vanilin šećer. Iz košarica maknuti fažol i masni papir pa uliti kremu, pazeći da se ne prepuni, na kremu položiti fetu ušećerene naranče. Peći još 20tak minuta na 180 stupnjeva. Najbolje su dok su još tople!
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.