280 g glatkog brašna
95 g šećera u prahu
1 jaje L veličine
150 g maslaca, hladan
Prstohvat soli
1 žličica ekstrakta vanilije
500 g ABC sirnog namaza
2 jaja L veličine
70 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije ili vanilin šećer
3- 4 kruške
U posudu stavite brašno, šećer u prahu, sol i ekstrakt vanilije ili vanilin šećer. Dodajte hladan maslac iskidan na tanke fete.
Prstima utrljajte maslac u brašno sve dok ne dobijete smjesu nalik pijesku. Dodajte razmućeno jaje pa kratko zamijesite tijesto. Tijesto omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na sat vremena.
Sada pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za tart promjera 26 cm. Namastite ga.
Tijesto sada razvaljajte na dimenzije kalupa pa ga postavite na dno i utisnite oko rubova, višak tijesta odrežite. Vilicom probodite tijesto na nekoliko mjesta.
Za nadjev mikserom izradite sve sastojke osim krušaka.
Nadjev postavite na tijesto te poravnajte površinu.
Kruške ogulite, prepržite na pola, odstranite koštice te polovice izrežite na tanke ploške te slažite polovicu po polovicu (izrezanu na ploške) na površinu tarta.
Tart pecite 30 – 35 minuta. Ostavite po strani da se ohladi prije posluživanja.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.