1 kg krumpira (skuhan u ljusci)
500 g ABC krem sira
100 g sira Gauda Belje
100 g dimljene slanine Belje
250 g mljevenog mesa
250 g vrhnja za kuhanje
125 g crvenog luka
2 jaja
50 g maslaca
35 ml ulja
Sol, papar
1 režanj bijelog luka
Peršinov list manja vezica
Paprika mljevena slatka ili ljuta (po želji)
U tavici na maslacu popržimo crveni luk dok ne povene. Zatim dodamo sitno narezanu slaninu, nakon 2-3 minute mljeveno meso, i bijeli luk.
Sve skupa pirjamo na srednje jakoj vatri 10 minuta, te posolimo, popaprimo.
Uz stalno miješanje dodamo sjeckani peršin i mljevenu papriku. Pirjamo na srednje jakoj vatri dok višak tekućine ne ispari. Posudu za pečenje lagano nauljimo te složimo polovicu sjeckanih krumpira.
Na krumpire rasporedimo pirjano meso i gore složimo drugu polovicu krumpira.
U zdjeli izmiješamo vrhnje za kuhanje, jaja malo posolimo, popaprimo i prelijemo preko krumpira. Na kraju posipamo naribanim sirom i stavimo u pećnicu na 170°C da se sve skupa peče dok se sir ne otopi i fino porumeni.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.