Dizano tijesto nadjeveno sirnom namazom sa šunkom i sirom te zarolano u najfinije rolice recept je kojem ćete teško odoljeti. Možete ga raditi za sve zabave, druženja ili pak kao užinu za djecu.
120 g maslaca sobne temperature
40 g šećera
1 jaje L veličine
450 g glatkog brašna
7 g suhog kvasca (jedna vrećica)
1 žličica soli
220 g mlakog mlijeka
200 g ABC sirnog namaza šunka
150 g naribanog mekog sira
Mješavina začina, po želji (provansalska)
Maslac i šećer izradite mikserom da budu kremasti. Dodajte im jaje pa sve dobro povežite mikserom.
U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, suhi kvasac i sol pa ih dodajte smjesi maslaca, šećera i jaja.
Dodaje mlako mlijeko pa nastavkom za tijesto zamijesite tijesto. Mijesite ga najmanje 7 minuta. Po potrebi dodajte malo brašna.
Tijesto prebacite u malo nauljenu posudu te ga prekrijte prozirnom folijom.
Ostavite na toplom dok se ne udvostruči (1,5 h).
Nakon što se udvostručilo tijesto pritisnite kako bi se ispuhao višak zraka. Prebacite ga na pobrašnjenu radnu podlogu. Razvaljate ga na debljinu od 1,5 cm.
Tijesto premažite ABC sirnim namazom šunka te pospite sirom.
Zarolajte tako da rolate širu stranu. Kuhinjskim koncem ili oštrim nožem izrežite rolice debljine dva prsta.
Pripremite lim za pečenje na koji ste postavili papir za pečenje.
Posložite cimet rolice radeći razmak između svake (narasti će stajanjem i pečenjem). Prozirnom folijom prekrijte rolice te ostavite na toplom 1 sat kako bi dodatno narasle. Ako želite, rolice možete spremiti u hladnjak i držati ih do 3 dana. U tom slučaju ih izvadite najmanje 2 do 3 sata prije pečenja i ostavite na sobnoj temperaturi kako bi tijesto moglo narasti.
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.
Rolice pecite 20-25 minuta, odnosno dok vam ne poprime lijepu rumenu boju.
Pospite začinima i poslužite tople.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.