400 g kore za savijače
500 g ABC krem sira
125 g maslaca
4 jaja
Limun
1 kiselo vrhnje (20%)
150 ml mineralne vode
1/2 žličice soli
1 žlica ulja lješnjaka
U zdjeli dobro izradite ABC sir, limun, jaja, sol, pola maslaca i ulje lješnjaka u glatku smjesu.
Podmažite keramičku posudu sa maslacem i obložite s korama tako da idu pola preko ruba te ih poprskajte s malo maslaca.
Od ostalih kora izdvojite jednu koja će ići na vrh.
Ostale kore jednu po jednu gužvajte u kremi od sira i slažite u keramičku posudu. Zadnju koru stavite gore i premažite s maslacem, a zatim krajeve presavijte nazad u posudu i poprskajte sa maslacem koji vam je ostao.
Stavite u pećnicu na 170 stupnjeva 30-35 minuta do zlatno žute boje.
Kad je savijača pečena, pustite da se “odmori” 5 minuta i poslužite.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.