Ljeto je jednostavno nemoguće zamisliti bez sladoleda. A što kažete na onaj domaći sa sirnim namazom. Divno kremast, bez komadića leda ovaj sladoled će vas oduševiti na prvu. Možete ga poslužiti uz kolače ili pite ili kao desert sam za sebe. Mi smo ga servirali s komadićima keksa, ali i čokoladi preljev će biti savršen odabir. Pazite samo da odaberete kondenzirano gusto mlijeko jer ono ne sadrži vodu. Na ovaj način ćete izbjeći komade leda u svom sladoledu.
500 ml vrhnja za šlag, hladno
400 g kondenziranog mlijeko (gusto, zaslađeno), sobne temperature
250 g ABC classic sirnog namaza, sobne temperature
2 žličice ekstrakta vanilije
Vrhnje za šlag stucite u mekani šlag. Nemojte ga pretući – neka vam bude na granici između tekućeg i čvrstog.
Sada dodajte kondenzirano mlijeko sobne temperature i sirni namaz također sobne temperature.
Izradite mikserom kratko, dok se sve ne poveže.
Umiješajte ekstrakt vanilije te smjesu izlijte u kalup ili posudu za zamrzavanje.
Ja sam koristila vatrostalnu posudu za pečenje.
Spremite u zamrzivač na najmanje tri sata ili preko noći.
Izvadite po želji te vadite žlicom za sladoled.
Poslužite uz preljeve i sl.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.