300 g kondenziranog mlijeka, zaslađeno
200 g sirnog namaza ABC
150 ml vrhnja za šlag
Korica naranče
250 g pistacija s ljuskom
100 g čokolade za kuhanje
Pripremite kalup za kruh ili posudu po želji. Moj kalup je dimenzija 12 x 28 cm. Kalup iznutra obložite prozirnom folijom kako bi semifreddo s lakoćom izvadili nakon što se zamrzne.
Pistacije ogulite te pomoću oštrog noža nasjeckajte na komadiće. Malo pistacija odvojite za dekoraciju. Čokoladu također nasjeckajte na komadiće.
Kondenzirano mlijeko i sirni namaz sobne temperature mikserom izradite kako bi postigli kompaktnu smjesu. Dodajte naribanu koricu naranče.
U zasebnoj posudi stucite vrhnje za šlag pa ga pomoću špatule umiješajte u smjesu kondenziranog mlijeka i sirnog namaza.
Na kraju umiješajte pripremljene pistacije i komadiće čokolade.
Smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljen kalup.
Semifreddo spremite u zamrzivač na 6 sati ili preko noći.
Zamrznuti semifreddo izvadite na pladanj te po želji ukrasite rastopljenom čokoladom i komadićima pistacija.
Semifreddo držite u zamrzivaču.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.