125 g margarina
250 g petit keksa
3 žlice šećera
6 žlica šećera
2 vanilin šećera
sok od pola limuna, malo
korice limuna
750 g ABC svježeg krem sira
4 jaja
400 ml kiselog vrhnja (od 20% masti)
2 vanilin šećera
3 žlice šećera
Izmrvite kekse, dodajte šećer i rastopljeni margarin te pomiješajte sve zajedno i utisnite u kalup promjera 26 cm.
Stavite peći (u ugrijanu pećnicu) na 200°C – 5 minuta.
Dok je podloga u pećnici, pripremite kremu od sira. Odvojite žumanjke od bjelanjaka, te izradite bjelanjke u čvrsti snijeg.
Polagano dodajte šećer, vanilin šećer (stalno miksajući) i na kraju žumanjke. Nakon što ste dodali žumanjke, nemojte dugo miksati. Samo kratko promiješajte pa dodajte sir i limunov sok. Kada ste sve dodali, opet kratko promiješajte. Dodajte sir, limunov sok i opet kratko promiješajte. Nakon 5 minuta izvadite podlogu iz pećnice, a pećnicu smanjite na 170°C.
Kremu od sira izlijte na podlogu i vratite sve u pećnicu još 20 min. Kad je torta skoro pečena, pripremite kremu od vrhnja.
Pomiješajte vrhnje i šećer. Nakon što se torta pekla 20 minuta, izvadite ju iz pećnice te premažite kremom od vrhnja. Tortu vratite u ugašenu pećnicu još 5 min. Tortu ohladiti prije posluživanja.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.