1 srednja butternut tikva
300 g riže za rižota
Maslinovo ulje
1 glavica luka
700 ml povrtnog temeljca
Sol, papar
100 g ABC sir Classic
Tikvu ogulite te izrežite na komadiće. Komadiće stavite u posudu za pečenje te dodajte malo maslinovog ulja. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 25 minuta, odnosno dok tikva ne omekša.
Na tavi na malo maslinovog ulja pirjajte usitnjen luk. Dodajte rižu te kratko prepržite. Podlijte s malo temeljca pa začinite.
Podlijevajte kako voda ishlapi uz stalo miješanje.
Pri sredini kuhanja, nakon 10-ak minuta dodajte ispečene komadiće tikve.
Nastavite podlijevati temeljcem uz miješanje. Kad je riža gotova umiješajte sirni namaz te začinite dodatno po želji.
Poslužite toplo.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.