300 g riže
400 g pilećeg filea
50 g rikole
125 g Belje gold sira
50 g badema
1 l povrtnog temeljca
75 g crvenog luka
50 g mladog luka
1 režanj bijelog luka
50 g maslaca
Listići kiselice
250 g ABC krem sira
1 komad limuna
50 ml graševine
Sol
Papar
U manjoj tavici zagrijte maslac na kojem lagano popržite narezano pileće meso koje smo lagano posolili i popaprili. Kad meso dobije zlatno-žutu boju izvadimo ga na tanjur a na ostatak masnoće dodamo sirno sjeckani crveni luk pržimo ga lagano dok ne povene. Na poprženi luk dodamo nasjeckani bijeli luk i rižu za rižoto te sve skupa miješamo dok se riža ne ugrije.
Ugrijanu rižu zalijte s pola povrtnog temeljca ( vrelog) , izrađenim ABC sirom te dodajte preprženu piletinu.
Uz stalno miješanje na srednje jakoj vatri postepeno dodajete temeljac malo po malo kako ga riža upija uz stalno miješanje.
Kad je riža skoro gotova ( al denete ) dodamo bijelo vino, par kapi limunovog soka, sol i papar po želji i pustimo još kratko vrijeme da lagano kuha .
Kad je rižoto gotov maknite ga sa vatre i lagano umiješajte malo maslaca, rikolu i na tanke rezance narezan zeleni dio mladog luka.
Na topao tanjur poslužite rižoto na koji posipamo naribanim sirom ( po želji), i gore stavimo svježe listiće kiselice.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.