Bogati nadjevi i kremasti umak čine ovo jelo idealnim za posebne prilike – ili kada se želite počastiti nečim zaista dobrim.
3 jaja
300 g glatkog brašna
Prstohvat soli
150 g pršuta
200 g ricotte
30 g parmezana
200 g slatkog vrhnja
1 ABC svježi krem sir Tartufi
Sol, papar
Parmezan za posluživanje
Od sastojaka za tjesteninu umijesite čvrsto, glatko tijesto. Mijesite ručno, barem 6 -7 minuta dok tijesto ne postane kompaktno. Formirajte kuglu pa je zamotajte u plastičnu foliju i ostavite 30-60 minuta da stoji na sobnoj temperaturi.
Za nadjev sve sastojke pomiješajte u sjeckalici pa usitnite dok ne dobijete gustu kremu.
Tijesto podijelite na četiri dijela, svaki razvaljajte u oblik pravokutnika pa provucite kroz aparat za izradu tjestenine smanjujući širinu valjaka, sve dok ne dobijete četiri tanke trake tijesta. Ovo možete učiniti i ručno, valjkom – valjajte tijesto u oblik duguljastog pravokutnika sve dok ne dobijete potpuno tanko, gotovo prozirno tijesto.
Na sredinu svake trake stavljajte hrpice nadjeva s razmakom od oko 2 cm. Oko nadjeva namočite tijesto s malo vode, a zatim ga preklopite preko nadjeva. Pazite da oko nadjeva ne ostane zraka, istisnite ga prstima oko svake hrpice pa zalijepite tijesto. Odrežite višak tijesta te razrežite raviole.
Raviole kuhajte 4- 5 minuta u kipućoj slanoj vodi.
Za to vrijeme zagrijte vrhnje i ABC sir te začinite po ukusu. Dodajte oko 50 ml vode od kuhanja raviola (ili po potrebi) pa prebacite raviole u umak. Zagrijte sve zajedno 2 – 3 minute, pospite parmezanom i svježe mljevenimj paprom i poslužite odmah. Dobar tek!
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.