Ravioli s pršutom u kremastom umaku s tartufima

za 4 osobe
60 min
srednje zahtjevno

Sastojci

Tjestenina

3 jaja
300 g glatkog brašna
Prstohvat soli

Nadjev

150 g pršuta
200 g ricotte
30 g parmezana

Umak

200 g slatkog vrhnja
1 ABC svježi krem sir Tartufi
Sol, papar
Parmezan za posluživanje

Priprema

Od sastojaka za tjesteninu umijesite čvrsto, glatko tijesto. Mijesite ručno, barem 6 -7 minuta dok tijesto ne postane kompaktno. Formirajte kuglu pa je zamotajte u plastičnu foliju i ostavite 30-60 minuta da stoji na sobnoj temperaturi.

Za nadjev sve sastojke pomiješajte u sjeckalici pa usitnite dok ne dobijete gustu kremu.

Tijesto podijelite na četiri dijela, svaki razvaljajte u oblik pravokutnika pa provucite kroz aparat za izradu tjestenine smanjujući širinu valjaka, sve dok ne dobijete četiri tanke trake tijesta. Ovo možete učiniti i ručno, valjkom – valjajte tijesto u oblik duguljastog pravokutnika sve dok ne dobijete potpuno tanko, gotovo prozirno tijesto.

Na sredinu svake trake stavljajte hrpice nadjeva s razmakom od oko 2 cm. Oko nadjeva namočite tijesto s malo vode, a zatim ga preklopite preko nadjeva. Pazite da oko nadjeva ne ostane zraka, istisnite ga prstima oko svake hrpice pa zalijepite tijesto. Odrežite višak tijesta te razrežite raviole.

Raviole kuhajte 4- 5 minuta u kipućoj slanoj vodi.

Za to vrijeme zagrijte vrhnje i ABC sir te začinite po ukusu. Dodajte oko 50 ml vode od kuhanja raviola (ili po potrebi) pa prebacite raviole u umak. Zagrijte sve zajedno 2 – 3 minute, pospite parmezanom i svježe mljevenimj paprom i poslužite odmah. Dobar tek!

Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi