320 g tunjevine iz konzerve ili 2 veće konzerve
100 g ABC tuna sirnog namaza
1 jaje
1 žlica parmezana, nariban
1 žlica krušnih mrvica + nekoliko žlica za valjanje polpeta
3 češnja češnjaka
Sol, papar, peršin
2 šake matovilca
10-ak crnih maslina
Nekoliko rotkvica
1 naranča
Maslinovo ulje
Tunu ocijedite te stavite u posudu. Dodajte ABC sirni namaz, jaje, parmezan i krušne mrvice.
Češnjak usitnite pa dodajte smjesi. Začinite sa soli, paprom i usitnjenim svježim peršinom. Ako nemate svježi stavite sušeni ili bez peršina.
Rukama pomiješajte kako bi dobili kompaktnu i povezanu smjesu. Oblikujte kuglice te svaku uvaljajte u krušne mrvice.
U debljoj tavi na malo masnoće pržite polpete od tune s obje strane dok ne porumene.
Posložite ih zasebno ili sa salatom.
Za salatu operite matovilac, pomiješajte ga s maslinama, izrezanim rotkvicama, te fetama naranče. Začinite s malo maslinovog ulja.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.