Plava Pavlova

za 6 osoba
80 min
srednje zahtjevno

Sastojci

  • 6 bjelanjka (240 grama)
  • prstohvat soli
  • 350 g šećera
  • 4 žličice škrobnog brašna
  • 2 žličica jabučnog octa
  • Plava jestiva boja u gelu (ili prahu)

KREMA

  • 400 g ABC sirnog namaza
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 180 g šećera u prahu

DODATNO

  • Jestivo cvijeće za dekoraciju

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Priprema

  1. Pećnicu ugrijte na 150 stupnjeva. Pripremite dva lima za pečenje te pripremite dva papira za pečenje. Na jednom papiru nacrtajte jedan krug po sredini promjera 20 cm, a na drugom nacrtajte dva kruga jednakih promjera kao i prvi. Neka vam nacrtani dio bude s donje strane papira. Papire postavite na lim.
  2. Bjelanjke tucite mikserom. Mikser vrtite u smjeru kazaljke na satu kako bi bjelanjci bili što prozračniji. Kada bjelanjci poprime oblik oblaka, ali još uvijek nisu čvrsti, dodajte šećer iz tri intervala uz stalno miksanje.
  3. Bjelanjci su gotovi kada među prstima više ne osjetimo šećer. Za ovo će vam trebati otprilike 4-5 minuta miksanja.
  4. Sada dodajte škrobno brašno i ocat. Mikserom ili špatulom sve sjedinite. Podijelite šaum na dva dijela te u jedan umiješajte plavu boju.
  5. Sada šaum vadite špatulom ili žlicom na papir za pečenje pazeći da ne prijeđete nacrtani rub. Vadite malo bijelog i malo plavog šauma kako bi dobili prošaran oblik.
  6. Kore pecite 30-ak minuta te ih ostavite na papiru za pečenje da se ohlade.
  7. Ohlađene kore oprezno maknite s papira za pečenje.
  8. Za kremu sve sastojke mikserom izradite. Pazite da vam je sirni namaz sobne temperature te da vam je vrhnje za šlag hladno.
  9. Na pladanj za torte postavite prvu koru, na nju stavite trećinu kremu, zatim drugu koru, drugu trećinu kreme te na kraju stavite i treću koru. Prekrijte zadnjom trećinom kreme te ukrasite cvijećem.
Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi