Pizza

za 4 osobe
25 min + 60 min dizanje tijesta
srednje zahtjevno

Sastojci

300 g glatkog brašna
7 g suhog kvasca (jedna vrećica)
1,5 žličica soli
175 ml mlake vode
3 žlice maslinovog ulja
Umak za pizzu
100 g naribanog sira
Mozzarella, po želji
Rikola
100 g ABC svježi krem sir Kulen

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Priprema

Od brašna, kvasca, soli, vode i ulja zamijesite glatko tijesto. Tijesto ostavite u nauljenoj i poklopljenoj posudi sat vremena ili dok se ne udvostruči.

Pećnicu ugrijte na 230 stupnjeva.

Tijesto kratko premijesite na pobrašnjenoj radnoj podlozi. Pizzu razvaljajte pomoću ruku, neka vam rubovi ostanu malo deblji.

Tijesto prebacite na lim za pečenje, nadjenite ga umakom i ribanim sirom. Po želji dodajte i natrganu mozzarellu.

Pecite 10 – 12 minuta na najdonjoj rešetki.

Pečenoj pizzi dodajte rikulu i ABC kulen.

Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi