500 g lisnatog tijesta ili 2 razvaljana tijesta
200 g malina (svježe ili zamrznute)
50 g šećera
100 ml vode (2 puta po 50 ml)
2 žličice gustina
200 g ABC sirnog namaza
50 g šećera u prahu
Jaje za premazivanje tijesta
Šećer u prahu za posipanje, po želji
Ovaj korak možete napraviti i dan ranije. Maline, 50 ml vode i šećer stavite kuhati na srednje jaku vatru. Neka vam kuhaju 10-ak minuta, odnosno dok se smjesa malo ne zgusne. Preostalih 50 ml vode i gustin pomiješajte u posudici dok se gustin ne otopi.
Sada smjesi s malinama dodajte gustin te vratite na vatru još par minuta, odnosno dok se džem ne zgusne. Ostavite po strani i ohladite.
Lisnato tijesto odmrznite ako je zamrznuto te ga razvaljajte na debljinu od 3-4 milimetra.
Kalup za kekse u obliku srca srednjih dimenzija utisnite u tijesto. Treba vam paran broj komada. Nama je ispalo 18, no ovo ovisi o samom kalupu.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva te pripremite dva lima za pečenje koje ste obložili papirom za pečenje.
Džem od malina pomiješajte sa sirnim namazom i šećerom u prahu dok ne dobijete kompaktnu kremu.
Žličicu nadjeva stavite na prvo tijesto te poklopite drugim. Vrhom vilice utisnite rubove kako se ne bi odvojili pečenjem.
Jaje razmutite te srce premažite prije pečenja.
Pecite 15 – 18 minuta, odnosno dok pite ne porumene.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.