Pita kruh u kombinaciji s pečenom cvjetačom i salatom će se za tren pretvoriti u ukusan obrok. Svježinu mu daje umak od sirnog namaza i jogurta uz dodatak maslinovog ulja.
500 g glatkog brašna
7 g suhog kvasca (jedna vrećica)
1 žlica šećera
160 ml mlake vode
prstohvat soli
130 ml jogurta
Maslinovo ulje
1 cvjetača
250 g salate po izboru
3 rajčice
2 krastavca
100 g ABC sirnog namaza
150 ml jogurta
100 ml maslinovog ulja
Sol, papar
Dimljena paprika
Za pita kruh sve sastojke osim maslinovog ulja stavite u posudu od električnog miksera ili običnu posudu. Mijesite dok ne dobijete kompaktno i povezano tijesto.
Prekrijte čistom kuhinjskom krpom te ostavite sat vremena na toplom.
Potom tijesto prebacite ga na radnu podlogu i kratko ga premijesite.
Iskidajte 6 jednakih dijelova pa svaki komad tijesta razvaljajte. Neka vam tijesto bude tanko razvučeno.
Tavu ugrijte (neka bude vrela), dodajte malo maslinovog ulja pa na nju stavite tijesto. Nakon kratkog vremena, najviše pola minute stvorit će se mjehurići od tijesta. Tada je vrijeme da okrenete tijesto na drugu stranu još pola minute.
Cvjetaču izrežite na komade pa je stavite u posudu za pečenje. Dodajte joj malo maslinovog ulja, sol, papar i dimljenu mljevenu papriku. Pecite oko 30-ak minuta na 200 stupnjeva uz povremeno okretanje cvjetače.
.Kad je cvjetača pečena stavite je po strani. Za umak pomiješajte sirni namaz, jogurt, 50 ml maslinovog ulja te sol i papar.
Na pita kruh posložite salatu koju ste prethodno oprali i posušili, narezane rajčice i krastavac, sve prelijte umakom te posložite pečenu cvjetaču.
Pita kruh presavinite u oblik tuljka, možete ga spojiti čačkalicom te poslužite odmah.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.