300 g glatkog brašna
7 g suhog kvasca
1 žličica soli
180 – 200 ml mlake vode
200g ABC svježeg krem sira
2 žlice suhog medvjeđeg luka
200 ml vode
30 g sode bikarbone
krupna morska sol
ABC sir i medvjeđi luk pomiješajte i ostavite po strani.
Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto. Tijesto prebacite u nauljenu posudu, pokrijte i ostavite na toplom 45 minuta ili dok se ne udvostruči.
Tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu podlogu, podijelite na tri dijela pa svaku trećinu na 12 dijelova. Dobit ćete 36 komada tijesta. Svaki komad razvucite rukama, sredinu nadjenite žličicom nadjeva te rubove spojite i oblikujte kuglicu.
Sada pripremite lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje i upalite pećnicu na 180 stupnjeva.
Zakuhajte vodu, dodajte sodu bikarbonu i promiješajte. Kada se soda skoro otopila maknite s vatre i ostavite da se tekućina prohladi.
U mlaku tekućinu dodajte kuglice od tijesta, ostavite 1-2 minute pa prebacite na pripremljen lim za pečenje. Odmah pospite s krupnom morskom soli i pecite 12 – 15 minuta, odnosno dok vam pereci ne poprime lijepu rumenu boju.
Poslužite tople uz umak po želji.
Dobar tek!
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.