5 bjelanjaka
Prstohvat soli
200 g šećera
1 žlica gussnela
1 žličica octa
250 ml slatkog vrhnja za šlag
250 g ABC svježeg krem sira
70 g šećera u prahu
2 vanilin šećera ili malo arome vanilije
Jagode ili voće po želji (oko 300-500 g)
2 vanilin šećera
Pećnicu zagrijte na 160°C. Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje. Bjelanjke izmiksajte s prstohvatom soli, postepeno im dodavajte šećer. Miksajte 3-4 minute. Na kraju ručno umiješajte gussnel i ocat. Rasporedite smjesu po tepsiji. Stavite da se peče 20 minuta. Dok se kora peče pripremite još jedan papir za pečenje i posipajte ga šećerom u prahu. Kada je kora gotova prebacite ju tako da gornja strana kore bude na papiru sa šećerom. Ostavite ju da se ohladi.
Kada se ohladila uklonite papir za pečenje. Jagode nasjeckajte na sitno i pospite ih s 2 žlice običnog šećera.
Za kremu izmiksajte 250 ml slatkog vrhnja za šlag, 250g ABC svježeg krem sira, 70g šećera u prahu i 2 vanilin šećera. Ohlađenu koru premažite kremom, posipajte jagode, te zarolajte uz pomoć papira.
Dobro ohladite prije posluživanja.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.