1 kg filea lososa
300 g mladog špinata
125 g maslaca
250 g pastrnjaka
2 režnja češnjaka
600 g krumpira
250 g ABC krem sira
Sok od limuna
Sol, papar
U laganu zasoljenu vodu stavimo pastrnjak i krumpir da se kuhaju.
File lososa narezati na 4 jednaka odreska, marinirati sa malo limunovog soka, posoliti i popariti. Ostaviti 15-20 minuta da odstoji u hladnjaku.
Na tavici otopimo maslac i na srednje jakoj vatri stavimo losos da se polako zarumeni sa oba dvije strane. Dok se losos peče u tavici ocijedimo krumpir i pastrnjak te stavimo sve u blender.
Posolimo, poparimo dodamo par kapi limuna ABC sir i manju žlicu maslaca. Pojačavajući brzinu izradimo sve sastojke u pjenicu.
Gotovi losos maknemo na topao tanjur dok na ostatku masnoće dodamo listiće bijelog te listove opranog mladog špinata. Sve skupa posolimo i popaprimo i sotiramo kratko vrijeme dok špinat ne povene.
Na topao tanjur stavimo pjenicu od pastrnjaka i krumpira, gore na pjenicu pečeni losos te sotirani špinat s bijelim lukom.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.