Ova ljetna torta se ne peče te je pravo osvježenje s podlogom od hrskavog keksa i kremom od manga. Na vrhu se nalazi žele od pirea manga, a možete je poslužiti doslovno za sve prigode.
250 g digestive ili zobenih keksa po izboru
125 g maslaca, otopljen
Pire od tri manga ili oko 300 g pirea od manga (100 g odvojite za preljev)
500 g sirnog namaza
400 g vrhnja za šlag
10 g mljevene želatine + 5 žlica hladne vode za namakanje
150 g šećera u prahu
200 ml vode
100 ml pirea od manga
3 žlice šećera
10 g mljevene želatine + 5 žlica hladne vode za namakanje
Usitnite kekse te ih pomiješajte s rastopljenim maslacem. Pripremite kalup za torte promjera 24 cm, dno obložite papirom za pečenje.
Smjesu za podlogu prebacite na kalup pa je dobro utisnite o dno. Spremite u hladnjak dok pripremate kremu.
Za pire od manga mango ogulite, izrežite na kockice te ga izblenadajte u blenderu ili štapnim mikserom.
Želatinu namočite u hladnoj vodi i ostavite da nabubri te je potom rastopite u mikrovalnoj ili na pari.
Stucite vrhnje za šlag u meki šlag pa stavite po strani.
Sirni namaz sobne temperature smiksajte sa šećerom, dodajte pire od manga, kratko smiksajte te na kraju umiješajte želatinu i šlag.
Prebacite na ohlađenu podlogu te stavite u hladnjak dok ne pripremite preljev.
Želatinu namočite u hladnoj vodi i ostavite da nabubri te je potom rastopite u mikrovalnoj ili na pari.
Vodu pomiješajte s pireom od manga i šećerom te zagrijte dok se šećer ne otopi i tekućina ne ugrije, umiješajte želatinu.
Ostavite po strani da se ohladi pa prelijte tortu.
Spremite u hladnjak na dva sata ili preko noći.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.