300 g brašna
200 g maslaca
100 g šećera
1 jaje
5 žutanjaka
2 cijela jaja
Ribana korica jednog limuna
Cijeđeni sok dva limuna
110 g šećera
60 g hladnog maslaca
korica jednog limuna za dekoraciju
200 g ABC krem sira
30 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilija
300 ml biljnog vrhnja
Umijesiti tijesto od svih sastojaka. Staviti odležati u hladnjaku 30 minuta.
Razvaljati na pobrašnjenoj površini te pokriti dno i rubove kalupa za tart promjera 24cm. Pripremljenu koru staviti u hladnjak do pečenja.
Pećnicu zagrijati na 180°C zatim staviti koru. Peći 10 minuta do zlatno-žute boje.
Sve sastojke za kremu osim maslaca sjediniti mikserom, staviti u posudu s debljim dnom te lagano zagrijavati neprestano miješajući.
Krema je gotova kada prstom prođete po kuhači, a ostane trag, odnosno krema se ne spoji.
Zatim dodajte maslac i skinite s vatre neprestano miješajući. Ulijte kremu u pripremljen kalup s pečenim tijestom. Stavite hladiti. Na ohlađenu tortu ide krema od sira.
Sve sastojke za kremu umutiti električnim mikserom kako bismo dobili kremu konzistencije tučenog vrhnja. Kremu staviti u slastičarsku vrećicu te dekorirati tortu.
Kao delikatnu dekoraciju ribežom izribati pola korice jednog limuna. Ohladiti tortu.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.