Lemon curd cheesecake

za 12 osoba
40 minuta
srednje zahtjevno

Sastojci

Tijesto

300 g brašna
200 g maslaca
100 g šećera
1 jaje

Lemon curd krema

5 žutanjaka
2 cijela jaja
Ribana korica jednog limuna
Cijeđeni sok dva limuna
110 g šećera
60 g hladnog maslaca
korica jednog limuna za dekoraciju

Krema od sira

200 g ABC krem sira
30 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilija
300 ml biljnog vrhnja

Priprema

Tijesto

Umijesiti tijesto od svih sastojaka. Staviti odležati u hladnjaku 30 minuta.

Razvaljati na pobrašnjenoj površini te pokriti dno i rubove kalupa za tart promjera 24cm. Pripremljenu koru staviti u hladnjak do pečenja.

Pećnicu zagrijati na 180°C zatim staviti koru. Peći 10 minuta do zlatno-žute boje.

Krema lemon curd

Sve sastojke za kremu osim maslaca sjediniti mikserom, staviti u posudu s debljim dnom te lagano zagrijavati neprestano miješajući.

Krema je gotova kada prstom prođete po kuhači, a ostane trag, odnosno krema se ne spoji.

Zatim dodajte maslac i skinite s vatre neprestano miješajući. Ulijte kremu u pripremljen kalup s pečenim tijestom. Stavite hladiti. Na ohlađenu tortu ide krema od sira.

Krema od sira

Sve sastojke za kremu umutiti električnim mikserom kako bismo dobili kremu konzistencije tučenog vrhnja. Kremu staviti u slastičarsku vrećicu te dekorirati tortu.

Kao delikatnu dekoraciju ribežom izribati pola korice jednog limuna. Ohladiti tortu.

Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi