400 g ABC svježeg krem sira
3 jaja
200 g šećera
250 g kiselog vrhnja
250 ml slatkog vrhnja
10 listića želatine
Sok i korica limuna
1 mahuna vanilije – srž
250 g integralnog keksa
120 g maslaca
Kekse sameljite u multipraktiku, a maslac otopite. Pomiješajte maslac i kekse u zdjeli, a dobivenu smjesu dobro utisnite u kalup te ostavite u hladnjaku da se podloga stisne.
Želatinu namočite u hladnoj vodi. ABC sir pomiješajte s kiselim vrhnjem, srži vanilije, sokom i koricom limuna. Smjesu dobro izradite mikserom. Jaja sa šećerom istucite na pari da se šećer otopi. Sklonite s pare, dodajte otopljenu želatinu i miksajte dok smjesa ne bude mlaka.
Istučenu smjesu jaja i šećera dodajte u razrađeni sir i mješajte da se sastojci sjedine. Na kraju umješajte tučeno slatko vrhnje.
Kremu sipajte na podlogu i spremite u hladnjak na barem 2 sata da se stisne.
Tortu dekorirajte sa svježe narezanim jagodama i bobičastim voćem.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.