Krafne su idealna poslastica, pogotovo za vrijeme karnevala. Naše krafne su punjene kremom od sirnog namaza i pekmezom od malina te uvaljane u šećer.
220 ml mlakog mlijeka
50 g šećera
7 g suhog kvasca
3 jaja L veličine
500 g glatkog brašna
120 g maslaca sobne temperature
Prstohvat soli
1 žličica ekstrakta vanilije
1/2 žličice naribane korice limuna
300 g ABC classic sirnog namaza
150 g šećera u prahu
150 g maslaca, sobne temperature
1 žličica ekstrakta vanilije
150 g pekmeza od malina
U posudu stavite suhi kvasac, dodajte mu šećer, mlako mlijeko i tri žlice brašna. Pokrijte i pustite da nabubri, oko 10 minuta.
U manjoj posudi razmutite jaja te stavite po strani.
U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi stavite uzdigli kvasac pa dodajte razmućena jaja i sve povežite nastavkom za tijesto ili običnim mikserom.
Smjesi dodajte ekstrakt vanilije i naribanu koricu limuna, dodajte brašno i sol. Mikserom s nastavkom za tijesto ili kuhačom krenite izrađivati tijesto. Kada se sve poveže dodajte četvrtinu maslaca. Tek se potpuno povezalo dodajte drugi dio i tako dok se sav maslac ne poveže s tijestom.
Mijesite najmanje 10 minuta. Tijesto vam se treba odvajati od stijenki posude te biti mekano i sjajno.
Tijesto prebacite u nauljenu posudu i pokrijte je prozirnom folijom. Ostavite je na toplom mjestu da se udvostruči, oko 1 do 2 sata.
Tijesto razvaljajte na debljinu od jednog centimetra. Pomoću srcolikog rezača promjera 6 -8 cm utisnite oblike. Ostatak tijesta nanovo razvaljajte pa i u njega utisnite srcolike oblike.
Tijesto pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 20-ak minuta, odnosno dok vam krafne lijepo ne narastu.
Ugrijte ulje u loncu srednje veličine. Kada vam je ulje spremno za prženje smanjite vatru na laganu.
Stavljajte na ulje gornju stranu kako bi vam krafne s obje strane jednako narasle.
Poklopite lonac samo dok pržite prvu stranu. Lagano odignite krafnu s ulja, ako je poprimila rumenu boju okrenite je na drugu stranu. Sada ne poklapajte lonac.
Pržite dok ne porumeni s obje strane, oko 2 minute.
Krafne izvadite na pripremljeni kuhinjski papir kako bi se ocijedio višak.
U posudu stavite šećer pa svaki krafnu uvaljajte.
Mikserom izradite maslac sobne temperature i šećer i prahu pa dodajte sirni namaz i ekstrakt vanilije.
Kremu stavite u slastičarsku vrećicu pa napunite krafne.
Sada stavite pekmez u vrećicu pa s njim napunite vrh krafni.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.