600 g smuđa
600 ml povrtnog temeljca
100 g smeđih šampinjona
300 g kelja
100 g čvaraka crne svinje
125 g palente
400 ml mlijeka
250 g ABC krem sira
2 režnja češnjaka
Svježi vlasac (1 vezica)
400 g masti crne slavonske svinje
Krupna sol
Papar
1 limun
50 ml ulja lješnjaka
25 g ljute papričice
File smuđa očistite od kostiju narežemo na 4 djela, začinimo sa malo limunovog soka, posolimo i popaprimo.
Ribu ostavimo 10-15 minuta u hladnjaku.
Ribu stavimo u manju tavicu zalijemo otopljenom masti crne svinje kuju smo aromatizirali sa režnjem češnjaka , svježim korijanderom i ljutom papričicom te zagrijavamo na laganoj temperaturi do riba ne pobijeli , maknemo sa vatre i ostavimo toploj masnoći do serviranja.
Mlijeko , ABC sir i maslac zakuhajte dodajte palentu uz stalno miješanje , a zatim kuhajte sve 2-3 minute i maknite s vatre i povremeno promiješajte do serviranja.
Paralelno na tavici dodate malo masnoće od konfitiranja ribe i prepržite svježe smeđe šampinjone i mlade listove kelja na srednje jakoj vatri, uz dodatak malo soli i papra.
Na zagrijani tanjur stavimo palentu na koju stavimo listove kelja i smeđe šampinjone te gore konfiniranu ribu koju smo stavili na ubrus da se ocijedi višak masnoće. Po ribi stavite malo krupne soli , listiće svježeg korijandera i krupno mljevenog papra po želji.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.