Keto bagel su peciva bez glutena, ne sadrže pšenično brašno te su iznimno mekana i ukusna. Možete ih jesti u kombinaciji sa slanim ili slatkim namazima, a ostaju svježa i po nekoliko dana.
250 g mozzarelle, naribana
200 g ABC sirnog namaza
185 g kokosovog brašna, može i bademovo
10 g praška za pecivo (2 žličice)
1/3 žličice soli
2 jaja L veličine
Sjemenke po želji (sezam, kim)
Jaje za premazivanje
Na pari ili u mikrovalnoj otopite naribanu mozzarellu i sirni namaz.
U zasebnoj posudi pomiješajte kokosovo brašno (nemojte koristiti naribani kokos), prašak za pecivo i sol.
Omekšanoj smjesi mozzarelle i sirnog namaza dodajte brašno s ostalim sastojcima te dva jaja.
Zamijesite tijesto te ga podijelite na 6 jednakih dijelova.
Pećnicu ugrijte na 190 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje te ga obložite papirom za pečenje.
Oblikujte disk od svakog komada tijesta te prstom napravite rupu u sredini.
Položite na pripremljen lim radeći maleni razmak između svakog peciva.
Peciva premažite razmućenim jajem, pospite sjemenkama i pecite 15-ak minuta, odnosno dok ne porumene.
Poslužite topla ili spremite u zatvorenu posudu i potrošite unutar nekoliko dana.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.