Prhki keksići s kremom od sirnog namaza i pekmeza su savršen odabir za sve prigode. Uz šalicu čaja i film ili knjigu, za doručak ili užinu djeci.
225 g glatkog brašna
250 g maslaca sobne temperature
70 g šećera u prahu
25 g škrobnog brašna (gustin)
50 g pekmeza od jagoda
200 g ABC sirnog namaza
100 ml vrhnja za šlag
60 g šećera u prahu
Šećer u prahu za posipanje
Pećnicu ugrijte na 160 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje te ga obložite papirom za pečenje.
Sve sastojke za kekse stavite u posudu te mikserom izradite. Tijesto prebacite u slastičarsku vrećicu s većim nastavkom.
Istisnite okrugli oblik te pecite 12-15 minuta, odnosno dok rubovi ne porumene.
Kekse ohladite.
Za kremu sve sastojke osim pekmeza mikserom izradite. Sada kremu stavite u slastičarsku vrećicu s nastavkom po želji.
Jeda keksić s donje strane premažite pekmezom te istisnite kremu. Preklopite s drugom polovicom keksića. Ovo ponavljajte dok ne potrošite sve keksiće.
Na kraju ih pospite šećerom u prahu.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.