300 g tijesta od heljde
150 g krastavca
50 g badema
50 g mladog luka
125 g majoneze
50 ml ulja badema
Sok od limuna
250 g ABC sira tuna
Sol
Papar
Ljuta papričica
U lagano zasoljenoj kipućoj vodi skuhamo tjesteninu (al dente).
Ocijedimo, ohladimo i malo pouljimo sa hladno prešanim uljem badema.
Krastavac operemo, vilicom zaribamo koru, zatim prerežemo po pola izvadimo sjemenke i narežemo na duže listiće.
U zdjeli dobro izradimo ABC sir sa tunjevinom, majonezu, sok limuna, sol, papar i sitno sjeckane papričice.
Hladnoj i nauljenoj tjestenini dodamo kremu od ABC sira, lagano izmiješamo i ostavimo da se sve skupa dobro ohladi. Kod posluživanja na salatu stavimo listiće krastavaca, sjeckane ljute papričice, sjeckane bademe i par kapi limunovog soka.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.