Finger food kojem je zaista teško odoljeti. Možete ga raditi kao predjelo ili uz ostale canapee na švedskom stolu.
450 g palente
Voda za kuhanje palente
Sol, papar
400 g očišćenih repova škampi ili kozica
400 g sirnog namaza
Ružmarin
Palentu skuhajte po uputstvima s vrećice. Prebacite je u pravokutnu posudu okvirnih dimenzija 25 x 25 cm. Posudu prije obložite papirom za pečenje kako bi palentu lakše izvadili. Palentu začinite po želji.
Palentu dobro ohladite pa je potom izrežite na kockice te postavite na pladanj.
Na svaki komad palente stavite sirni namaz koristeći slastičarsku vrećicu.
Škampe ili kozice stavite na ugrijanu grill tavu kojoj ste dodali malo maslinovog ulja.
Pržite do dvije minute pazeći da ne prepržite škampe ili kozice, dovoljno je da ih kratko okrenete na vatri.
Postavite pečene škampe ili kozice te dodajte malo ružmarina ili začinskog bilja po želji.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.