Galetta sa špinatom i sirnim namazom te jajem je idealna opcija za doručak ili brunch.
250 g glatkog brašna
125 g maslaca (hladan, iskidan na listiće)
5 g soli
1 jaje L veličine
80 ml hladne vode
300 g špinata
200 g ABC sirnog namaza
Sol, papar
100 g feta sira
5 jaja (4 za galette + 1 za premazivanje)
U posudu stavite brašno i sol. Dodajte hladan maslac.
Dodajte razmućeno jaje i hladnu vodu pa zamijesite prhko tijesto.
Tijesto omotajte prozirnom folijom pa ga stavite u hladnjak na pola sata kako bi se stislo.
Nakon pola sata tijesto podijelite na 4 dijela. Svaki razvaljate na malo pobrašnjenom papiru za pečenu u oblik kruga. Rubovi vam mogu ostati nepravilni.
Špinat skuhajte u zasoljenoj vodi te ga ocijedite i ohladite.
Ohlađenom špinatu dodajte sirni namaz i začine, sve pomiješajte.
Na svaku galettu dodajte smjesu sa sirnim namazom i špinatom. Na kraju po nadjevu pospite feta sir i preklopite rubove na kojima nema nadjeva. Rubove premažite razmućenim jajem. Pecite u pećnici zagrijanoj 180 stupnjeva oko 30 minuta, potom na svaku galettu dodajte jaje na sredinu te nastavite peći još 5-7 minuta.
Poslužite toplo.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.