800 g svinjskog filea
250 g ABC sira Chilli
200 g crvene paprike
100 g maslaca
500 g krumpira
Sol, papar
1 režanj češnjaka
150 g dimljene slanine Belje
500 g mrkve
500 g bukovača
Svježi korijander (manja vezica)
U lagano posoljenu vodu stavimo kuhati krumpir i mrkvu.
Odreske lagano potučemo batom za meso te posolimo i popaprimo. Na polovicu odreska stavimo žlicu ABC sira Čili i kockice crvene paprike. Odreske preklopimo i stisnemo krajeve, a zatim ih umotamo u dvije šnite dimljene slanine.
Na tavici rastopimo maslac na srednje jakoj temperaturi te stavimo odreske da se lagano peku. Dok se peku odresci dodamo oprane i bukovače da se samo ugriju te ih izvadimo na tanjur. Kuhani mrkvu i krumpir ocijedimo od vode, posolimo, popaprimo.
Protisnemo da ostanu krupniji komadi. Zatim sa žlicama popečke.
Gotove odreske izvadimo na topli tanjur i pokrijemo folijom. Na ostatku masnoće kratko popržimo popečke i vratimo bukovače da se ugriju.
Odreske, popečak i bukovače serviramo na toplom tanjuru te posipamo svježim korijanderom.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.