Ova peciva su idealna za druženje ili kao dio blagdanskog stola. Punjena sirnim namazom i premazana s maslacem i češnjakom prava su rapsodija okusa.
90 ml mlakog mlijeka
2 žličice suhog kvasca
1 žlica šećera
1 jaje L veličine
315 g glatkog brašna
1 žličica soli
65 g maslaca, sobne temperature
200 g ABC sirnog namaza vlasac
100 g maslaca, otopljen
3 češnja češnjaka
2 žličice suhog vlasca
1 jaje za premazivanje
U posudu od električnog miksera ili običnu posudu stavite sve sastojke osim maslaca pa ih nastavkom za tijesto izradite.
Dodajte maslac iz tri puta miksajući između svakog dodavanja dok se maslac potpuno ne spoji s tijestom.
Tijesto mijesite 8-10 minuta pa ga prebacite u nauljenu posudu dok se ne udvostruči (oko 1 do 1,5 h). Posudu poklopite.
Nakon što se tijesto udvostručilo premijesite ga te pećnicu ugrijte na 190 stupnjeva.
Pripremite lim za pečenje te ga obložite papirom za pečenje.
Sada uzmite komad tijesta, dlanovima ga pritisnite u oblik diska pa postavite žličicu sirnog namaza s vlascem, oblikujte kuglicu te postavite na lim. Slažite oblik bora.
Premažite razmućenim jajem te pecite 17-20 minuta, odnosno dok vam peciva ne porumene.
Dok se peku peciva, rastopite maslac, sklonite s vatre te dodajte usitnjen češnjak i vlasac.
Pečena peciva odmah premažite maslacem s češnjakom.
Poslužite toplo.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.