300 g brašna
3 jaja
400 g šparoga
300 g povrtnog temeljca
Sol
Papar
1 režanj bijelog luka
220 g jabuke (granny smith)
Manja vezica peršinova lista
125 g Belje gold sira
1 limun
250 g ABC krem sira
250 g maslaca
50 ml bijelog vina
Od brašna , jaja i malo soli zamijesimo tijesto i pustimo da odmori pola sata , tjesteninu razvaljamo narežemo na malo deblje rezance.
Na zagrijani maslac dodamo sitno sjeckani bijeli luk i kratko popržimo.
Očišćene i krupno narezane šparoge i sjeckani kopar.
Sve skupa zagrijemo na srednje jakoj vatri.
Dodamo vino i nakon pola minute izrađeni ABC sir i vreli temeljac.
Za to vrijeme u dosta lagano zasoljene vode skuhamo tjesteninu ( al dente).
Skuhanu tjesteninu dodamo umaku i pustimo na srednje jakoj temperaturi da se sjedini sa umakom. Posolimo, popaprimo i dodamo par kapi limunovog soka po želji.
Kad su se sjedinili umak i tjestenina skinemo sa vatre te dodamo malo maslaca, kockice jabuka i svježe naribani sir.
Tjesteninu poslužimo u toplom tanjuru te posipamo sa malo sjeckanog kopra i par kockica jabuka ( dodati još svježe ribanog sira po želji).
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.