Jedan veći baguette ili kruh po izboru
300 g ABC tuna sirnog namaza
12 kom inćuna
Oko 100 g sušenih rajčica u ulju
3 češnja češnjaka
150 g svježih gljiva (shiitake ili po želji)
Cherry rajčice
Maslinovo ulje
Sol, papar
Peršin
Baguette kruh narežite na kriške debljine prsta. Trebali bi dobiti oko 12 kriški.
Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva, svaku krišku pokapajte maslinovim uljem s obje strane te ih posložite na lim za pečenje.
Kriške kruha zapecite oko 4 – 5 minuta, odnosno dok vam ne porumene.
Za to vrijeme na malo maslinovog ulja pirjajte češnjak nekoliko sekundi te mu dodajte prethodno usitnjene gljive. Posolite i popaprite te pirjajte nekoliko minuta, dok ne omekšaju. Maknite s vatre.
Kad su crostini kruha zapečeni izvadite ih iz pećnice te ih premažite s tuna sirnim namazom, posložite po jedan inćun i komadiće sušene rajčice. Na vrh stavite gljive, sjeckane cherrry rajčice te sve pospite s peršinom.
Po želji crostine pokapajte s malo maslinovog ulja te odmah poslužite.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.