Crostini s gljivama

za 4 osobe
15 min
jednostavno

Sastojci

Jedan veći baguette ili kruh po izboru
300 g ABC tuna sirnog namaza
12 kom inćuna
Oko 100 g sušenih rajčica u ulju
3 češnja češnjaka
150 g svježih gljiva (shiitake ili po želji)
Cherry rajčice
Maslinovo ulje
Sol, papar
Peršin

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Priprema

Baguette kruh narežite na kriške debljine prsta. Trebali bi dobiti oko 12 kriški.

Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva, svaku krišku pokapajte maslinovim uljem s obje strane te ih posložite na lim za pečenje.

Kriške kruha zapecite oko 4 – 5 minuta, odnosno dok vam ne porumene.

Za to vrijeme na malo maslinovog ulja pirjajte češnjak nekoliko sekundi te mu dodajte prethodno usitnjene gljive. Posolite i popaprite te pirjajte nekoliko minuta, dok ne omekšaju. Maknite s vatre.

Kad su crostini kruha zapečeni izvadite ih iz pećnice te ih premažite s tuna sirnim namazom, posložite po jedan inćun i komadiće sušene rajčice. Na vrh stavite gljive, sjeckane cherrry rajčice te sve pospite s peršinom.

Po želji crostine pokapajte s malo maslinovog ulja te odmah poslužite.

Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi