250 g čokoladnih keksa
125 g maslaca
500 g ABC sirnog namaza
250 g milerama ili kiselog vrhnja
4 jaja L veličine
120 g šećera
150 g čokolade za kuhanje
2 žlice kakaa, nezaslađen
2 žličice gustina
Pripremite kalup za tortu promjera 24 cm. Dno kalupa obložite papirom, rubove namastite.
Maslac rastopite te stavite po strani. U sjeckalici usitnite kekse pa ih prebacite u posudu. Keksima dodajte rastopljen maslac te sve pomiješajte kako ne bi bilo suhih dijelova.
Sada podlogu prebacite u pripremljen kalup, utisnite prstima po dnu kalupa te spremite u hladnjak na 20 minuta.
Na pari otopite tamnu čokoladu te ostavite po strani da se prohladi.
Sirni namaz sobne temperature i šećer izradite mikserom dok ne dobijete kompaktnu i kremastu smjesu. Sada dodaje mileram, jaje po jaje miksajući između svakog dodavanja te gustin. Na kraju umiješajte prosijani kakao te rastopljenu i prohlađenu čokoladu.
Pećnicu ugrijte na 160 stupnjeva, kremu prelijte preko ohlađene podloge te tortu pecite 35 – 40 minuta.
Tortu ostavite u kalupu 10-ak minuta te je potom prebacite na rešetku za hlađenje.
Ohlađenu tortu po želji pospite kakaom.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.