200 g čokolade za kuhanje
400 g ABC sirnog namaza
120 g šećera u prahu
200 g vrhnja za šlag
1 žličica ekstrakta vanilije
Čokoladu izrežite na komadiće te otopite na pari ili u mikrovalnoj.
Pripremite kalupe za čokoladna jaja. U svaki utor stavite malo čokolade te je rasporedite pomoću stražnje strane žlice.
Kalupe spremite u hladnjak na 10-ak minuta kako bi se čokolada ohladila.
Kalupe izvadite iz hladnjaka, te čokoladu izvadite na papir za pečenje.
Vrhnje stucite su šlag te stavite po strani.
U posudi mikserom izradite sirni namaz i šećer u prahu, dodajte ekstrakt vanilije te umiješajte tučeno vrhnje.
Ugrijte tavu, jaja na sekundu postavite na tavu kako bi se obrub ugrijao. Napunite kremom te poklopite dvije napunjene polovice. Zbog ugrijanog obruba će se polovice zalijepiti i dobit ćete jaje.
Spremite u hladnjak do posluživanja.
Čokoladna jaja možete zamijenite onim kupovnima te ih otvoriti po dužini, ugrijati im rubove te ih napuniti kremom i spojiti nanovo.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.